#JEANNE

18 juni 2017 | 20.30u

17 juni 2017 | 20.30u

16 juni 2017 | 20.30u

15 juni 2017 | 20.30u

14 juni 2017 | 20.30u

Please reload

SPEELLIJST

Mijn verhaal? Ok, komtie. Ik ben Jeanne d’Arc. Heilige stemmen vertellen mij als klein kind dat ik Frankrijk moet bevrijden van de Engelsen, en de dauphin Charles VII tot koning moet laten kronen. Dat doe ik. Ik bevrijd Orleans, Reims en enkele andere steden. Door mij wordt Charles in de kathedraal in Reims tot koning gekroond. Ik wil daarna verder strijden om onder andere Parijs te bevrijden, maar meneertje nieuwe koning vindt het wel prima zo en probeert mij tegen te houden. Dat lukt niet, en ik trek alsnog ten strijde. Bij de slag bij Compiegne word ik door de Bourgondiërs opgepakt en uitgeleverd aan de Engelsen. Meneertje koning onderneemt niets om mij te bevrijden. Ik word door een partijdige rechtbank als ketter veroordeeld en ik sterf schreeuwend op de brandstapel. Einde. En dat allemaal in een oneindige herhaalstand. Prachtig nietwaar? Vertel me, waar genieten jullie het meest van? Is het de brandstapel? Prima, steek me maar in de fik nu. Dan hebben we dat ook weer gehad, en kunnen jullie verder met jullie leventjes.

 

Alsof mijn echte verhaal ook maar iets uitmaakt. Al 6 eeuwen lang herinneren jullie mij naar eigen smaak en oordeel: Een simpel boerenmeisje met veel mazzel; een Heilige; een heks; een oorlogszuchtige maniak; een boegbeeld voor sterke vrouwen wereldwijd; een symbool voor nationalisme; een dementerende tiener met destructieve hallucinaties. Wat ik nu ook doe, het is toch mijn verhaal niet meer.  Dus steek me maar in de fik nu. Klik op onderstaande link en ik zal voor jullie branden.

SYNOPSIS

TEKST & REGIE

GARY BLUFPAND

 

SPEL 

TIAGO ABAS

LARA VAN DIJKEN

DESI DUCROT

JIYAN DÜYÜ

THOM GALL

JOLIJN VAN GINKEL

ROEL HOEDEMAKERS

SJOERD JOOSTEN

BEN KOOPMAN

MENNO SEDEE

MARK VAN WELZENIS

SCENOGRAFIE

TOM BRINKKEMPER

 

KOSTUUMS

SJOERD JOOSTEN

REGIE-ASSISTENTIE
MARK JANSSEN GROESBEEK

PRODUCTIE 

MAARTJE RIETSEMA

IMAN SANICHAR

FOTOGRAFIE &

GRAFISCH ONTWERP

ROSEMARIJN VAN HOOF

CREW

 

CAST

Ensemble-Thom Gall
Ensemble-Tiago Abas
Ensemble-Desi Ducrot
Ensemble-Roel Hoedemakers
Ensemble-Menno Sedee
Ensemble-Jiyan Düyü
Ensemble-Lara van Dijken
Ensemble-Jolijn van Ginkel
Ensemble-Thom Gall
Ensemble-Sjoerd Joosten
Ensemble-Mark van Welzenis
WiedefokisBAM-Ben2
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Vimeo - White Circle

ARTISTIEK LEIDER Gary Blufpand ZAKELIJK LEIDER Carlo van Munster PRODUCTIE  Jolijn de Nooy Maartje Rietsema Iman Sanichar Charlotte Sickler MARKETING Maarten Hilgeman Ruben de Roos Rosemarijn van Hoof EDUCATIE Marly van de Berg Maritza Rietdijk SIta van Sante TECHNIEK Bram Anneveldt Tom Brinkkemper AUDIO-VISUEEL Ruben de Roos GRAFISCH ONWERP Rosemarijn van Hoof REGISSEURS Gary Blufpand SIta van Sante DRAMATURGIE Daniëlle Ludwig ENSEMBLE Ben Koopman Claudia Lucassen Dasha van der Reijden David Fakkel Dési Ducrot Eva Groenendijk Ika Berman Lindsey Smits Menno Sedee Milou Robben Noortje Rodenhuis Rebecca Trouwee Refel Mahmoud Rick Everts Ruben de Roos Thom Gall