TEKST MARTIN MCDONAGH

REGIE GARY BLUFPAND

 

SPEL IKA BERMAN, DESI DUCROT, BEN KOOPMAN, REFEL MAHMOUD, DASHA VAN DER REIJDEN, RUBEN DE ROOS, REBECCA TROUWEE

 

TECHNIEK BRAM ANNEVELDT

DRAMATURGIE DANIËLLE LUDWIG PRODUCTIE CHARLOTTE SICKLER

Paidric is een Ierse terrorist die droomt van een vrij Ierland. Zelfs de IRA en de INLA hebben hem afgestoten, omdat hij zo gestoord en gevaarlijk is. Zijn beste vriend, zijn kat Kleine Tommy, heeft hij met pijn in zijn hart achtergelaten bij zijn moeder in Inishmore.  

Nu brengt deze nobele vrijheidsvechter zijn dagen door met het leggen van bommetjes in snackbars die vaker niet dan wel tot ontploffing komen. 

Maar dan legt Kleine Tommy het loodje  en aan de deuk in zijn schedel te zien was het geen ongeluk. Paidrics poes is vermoord.

En dat betekent oorlog. Een oorlog tegen zijn eigen moeder. Tegen zijn buurmeisje. Tegen zijn voormalige terroristenvriendjes. Tegen andere katten uit de buurt. een oorlog waarin het grote ideaal verschuift van "een vrij en fier Ierland" naar "boontje komt om zijn loontje" en het hogere, gemeenschappelijke doel plaats maakt voor individuele, kinderachtige wraakgevoelens.

 

Luitenant van Inishmore vormt het eerste deel van deTrilogie van Valse Idealen.

 
 
 
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Vimeo - White Circle

ARTISTIEK LEIDER Gary Blufpand ZAKELIJK LEIDER Carlo van Munster PRODUCTIE  Jolijn de Nooy Maartje Rietsema Iman Sanichar Charlotte Sickler MARKETING Maarten Hilgeman Ruben de Roos Rosemarijn van Hoof EDUCATIE Marly van de Berg Maritza Rietdijk SIta van Sante TECHNIEK Bram Anneveldt Tom Brinkkemper AUDIO-VISUEEL Ruben de Roos GRAFISCH ONWERP Rosemarijn van Hoof REGISSEURS Gary Blufpand SIta van Sante DRAMATURGIE Daniëlle Ludwig ENSEMBLE Ben Koopman Claudia Lucassen Dasha van der Reijden David Fakkel Dési Ducrot Eva Groenendijk Ika Berman Lindsey Smits Menno Sedee Milou Robben Noortje Rodenhuis Rebecca Trouwee Refel Mahmoud Rick Everts Ruben de Roos Thom Gall