TEKST DON DUYNS

REGIE SITA VAN SANTE

REGIE ASSISTENT ISA VAN BARNEVELD

 

SPEL MARITZA RIETDIJK, MENNO SEDEE, NIKI SELBECK, JURRIËN TRAPPEL

 

BAM XS speelt VERNON naar Don Duyns. 

 

Vernon is een doodnormale puber, tot zijn beste vriend Jesus zestien klasgenoten en zichzelf doodschiet. De bodem is uit de gemeenschap geslagen en men zoekt een zondebok; Vernon is de ideale kandidaat. De commerciële media zien een gat in de markt en bouwen een mediacircus om Vernon heen dat hem zodanig in diskrediet brengt dat hij binnen no time beschuldigd wordt van alle moorden in heel het land. Vernon eindigt na een bizarre klopjacht in de dodencel die omgetoverd is tot een Big Brother-huis waarbij het publiek mag stemmen wie van de ter dood veroordeelden als eerste op de stoel moet.

De voorstelling laat de invloed van media zien op onze beeldvorming, maar ook dat elk verhaal meerdere kanten heeft en waar snel oordelen toe kan leiden.

 

WORKSHOP

Tijdens de bijbehorende educatieve workshop wil BAM! haar jonge publiek met humor laten nadenken over oordelen, veroordelen en vooroordelen en de impact laten zien van (social) media op hun zienswijze.

 

 
 
 
 
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Vimeo - White Circle

ARTISTIEK LEIDER Gary Blufpand ZAKELIJK LEIDER Carlo van Munster PRODUCTIE  Jolijn de Nooy Maartje Rietsema Iman Sanichar Charlotte Sickler MARKETING Maarten Hilgeman Ruben de Roos Rosemarijn van Hoof EDUCATIE Marly van de Berg Maritza Rietdijk SIta van Sante TECHNIEK Bram Anneveldt Tom Brinkkemper AUDIO-VISUEEL Ruben de Roos GRAFISCH ONWERP Rosemarijn van Hoof REGISSEURS Gary Blufpand SIta van Sante DRAMATURGIE Daniëlle Ludwig ENSEMBLE Ben Koopman Claudia Lucassen Dasha van der Reijden David Fakkel Dési Ducrot Eva Groenendijk Ika Berman Lindsey Smits Menno Sedee Milou Robben Noortje Rodenhuis Rebecca Trouwee Refel Mahmoud Rick Everts Ruben de Roos Thom Gall